15:17
Проклятието – Стивън Кинг

       

 

Един от най-черните и напрегнати романи на Кинг, който съм чела.

Разказва за един преуспяващ адвокат, който връхлита с луксозния си автомобил върху стара циганка и я убива на място. Били Халек има стабилни връзки в обществото, уреден живот и повечко излишни килограми. Благодарение на приятелството си със съдията и полицая, които го покриват, той е оправдан и се измъква без наказание. Но дали?

Бащата на убитата, който е в съдебната зала погалва Халек на излизане и му прошепва „По-слаб“. Той е най-старият циганин от пътуващия табор, а това е неговото проклятие.

По незнайни причини затлъстелият Били започва да губи от теглото си. Много бързо и много плашещо! Срещу проклятието няма спасение.

„Когато човек почувства вятъра на промените, трябва да строи не заслон, а вятърна мелница. Къде отива проклятието, след като прокълнатият накрая умре? По дяволите, със същия успех би могло да се попита къде отива последният дъх на умиращия. Или душата му. Заминава. Отива си. Надалече, надалече, надалече.” („Проклятието“, Стивън Кинг)

Били Халек опитва всичко и е готов на всичко, за да премахне проклятието, но разбира, че само старият циганин може да го отмени.

Междувременно хората, помогнали на Халек да се измъкне безнаказано, също са „наказани“ - съдията умира от загадъчно кожно заболяване, а полицаят се самоубива.

Когато молбите и увещанията не помагат, Халек предприема по-драстични методи за убеждаване.

Накрая се появява и един смъртоносен пай, но кой ще хапне от него?

Отново в стила на Кинг – един доста динамичен и напрегнат роман, за който няма да съжалявате!

Затова - грабвайте пая и започвайте да четете! ):-)

Views: 350 | Added by: angel4e_777 | Tags: цигани, по-слаб, Стивън, проклятието, кинг, слаб | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: