11:41
Проницателят - Анди Андрюс

 

Анди Андрюс е известен американски корпоративен лектор, хуморист и писател на романи и книги за взаимопомощ. Всяка негова книга се превръща в бестселър. Притежава изключителен ораторски талант и способност да мотивира хората. Говорил е пред огромни аудитории по молба на четирима различни американски президенти и пред ръководния състав на най-големите американски корпорации.

 

Една от най-известните му книги – „Проницателят“ е изключително завладяваща и е помогнала на много хора. Тази книга е мъдра и прекрасна по свой собствен начин, способна да промени по нещичко от всеки от нас.

 

 

Дори най-големите скептици, вярвам ще открият своята гледна точка, защото „Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.“.

Един цял, завършен, страхотен роман, в същото време разделен на различни истории, от които могат да се извадят много поуки.

Главният герой е един старец и скитник - Джоунс, който обикаля из крайбрежния град и дава съвети и помощ на всеки отчаян, посявайки в душите им мъдрост и надежда. Надарен с дарбата да вижда онова, което другите пропускат, за него няма безизходна ситуация.

Вярвам, че във всеки от нас се крие по един „Джоунс“, просто трябва да потърсим дълбоко в себе си, за да открием правилния отговор и правилната гледна точка във всяка ситуация…

Книгата е пълна с мъдри мисли, които съм неспособна на напиша, защото просто трябва да я прочетете! Но ще цитирам някои от най-завладяващите редове…

Книга, която те оставя без дъх!...

...и един куфар, пълен с мъдрост...

 

 

Цитати:

 

„Време е да спреш да позволяваш на миналото да контролира съдбата ти днес.“

"Възстановявайте живота със сърце, изпълнено с благодарност. Може да сте изгубили къщата си, но не сте изгубили дома си. Помнете, че още дишате."

"Много хора си мислят, че за промяната е нужно много време. Не е така. Промяната идва за миг! Тя е внезапна! Може да ти отнеме време да решиш да се промениш, но самата промяна се случва само с един удар на сърцето."

"Запомни: Онова върху, което съсредоточиш мисълта си, започва да пораства… Мисли, изпълнени с благодарност, носят щастие и удовлетворение на всеки един човек."

"Много от съкровищата на живота остават скрити за нас, просто защото ние самите никога не ги търсим. Често не задаваме правилните въпроси, които биха могли да ни отведат към решението на всички наши проблеми. Толкова сме оплетени в страхове и различни неща, за които съжаляваме, че всяка надежда ни се вижда като глупав авантюризъм. Обаче доказателството за съществуването на надеждата не просто е възможно. То е един от често пренебрегваните закони на Вселената."

"Времето, което прекарвате на тази земя, е дар, който трябва да се използва мъдро. Не пилейте излишно думите или мислите си. Помнете, че дори най-простичките действия оставят неизмерима следа в света... И тя съществува вечно."

„Човек може да направи всичко, което поиска. Може да постигне всичко, което пожелае. Нещата не опират до пари. Нито пък до липса на време. Когато трябва да постигнеш нещо велико в този живот, обикновено онова, което ти липсва, е идея. Времето и парите, приятелю, също са въпрос на гледна точка.“

"Мислил ли си някога колко често ние съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия. Намеренията без реални действия са обида за онзи, който очаква най-доброто от теб."

"Защо всички си мислят, че когато кажат "Бог поставя всекиго там, където Той пожелае", то Бог ще постави точно тях на върха на планината или в някоя голяма къща, или пък на първия ред?... Всеки иска да е на върха на планината, но както добре знаеш, там има само камъни и е много студено. На върха на планината нищо не расте. Да, гледката е страхотна, но за какво ти е тази гледка? Тя само открива пътя по-нататък, показва ни следващата цел. Но за да достигнем тази цел, трябва да слезем от планината, да прекосим долината и да започнем да се изкачваме по следващата височина. Но тъкмо в долината, докато бавно напредваме през гъстата трева и плодородната пръст, научаваме онова, което ни позволява да изкачим следващия връх на живота, съзряваме за изкачването на този връх. Та мисълта ми е, че в момента ти се намираш точно там, където трябва да си..."

"Когато се съсредоточиш върху онова, от което се нуждаеш, ще установиш, че количеството и размерът на нуждите ти ще започнат да нарастват. Ако се замислиш само за онези неща, които нямаш, скоро ще се сетиш за още много допълнителни неща, които дори си забравил, че нямаш, и това ще те накара да се почувстваш още по-зле! Ако фиксираш съзнанието си върху мисълта за загуба, е много вероятно да загубиш... Но мисли, изпълнени с благодарност, носят щастие и удовлетворение в живота на всеки човек."

 

„На един кей са кацнали 5 чайки. Едната от тях решила да отлети. Колко чайки са останали на кея? Ами... четири. Не отвърна Джоунс. На кея са си останали 5 чайки. Да решиш да отлетиш и наистина да отлетиш са две различни неща... Независимо от широко разпространеното противоположно мнение, намерението да сториш нещо не притежава абсолютно никаква променяща сила. Петата чайка може да има намерение да отлети, може да е решила да отлети, може да си говори с останалите чайки колко прекрасно е летенето, но докато сама не размаха крила и не се издигне във въздуха, тя продължава все така да си стои на кея. Между нея и останалите четири чайки на практика няма никаква разлика. По същия начин няма разлика между човек, който възнамерява да живее по различен начин и човек, на който това изобщо не му минава през ума. Мислил ли си някога колко често ние съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия. Намеренията без реални действия са обида за онзи, който очаква най-доброто от теб. "Имах намерение да ти донеса цветя, но не ти донесох.", "Мислех да се прибера у дома за рождения ти ден, но...".“

"В края на краищата всеки един от нас се намира или в криза, или излиза от криза, или се е отправил към поредната криза в живота си. Криза ли? Ами това е част от съществуването ни на тази земя."

„Когато са отчаяни, хората най-силно се нуждаят от нова гледна точка. Защото тя носи покой. Покоят води до яснота на мисълта. Ясната мисъл ражда нови идеи. А от идеите разцъфва... отговорът. Нека съзнанието и сърцето ви винаги остават чисти. Гледната точка може да бъде изгубена толкова лесно, колкото да бъде намерена...“

 „Най-хубавото предстои!“

 

 

През 2014 г. излезе и втората част на книгата - "Проницателят се завръща"

 

Views: 50 | Added by: angel4e_777 | Tags: зип, Тайный круг, (Nokia, 7 зип, как правильно клеить обои, мои фотки | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
All emoticons
Code *: