15:53
Уличният котарак Боб - Джеймс Боуен

 

"В Лондон винаги е имало много улични котки, които кръстосват града, прехранват се с отпадъци и разчитат на милостта на случайни минувачи. Тези бездомни животни водят всекидневна битка за оцеляване. Много от тях приличат на Боб: обрулени от живота, прекършени създания.

Затова не е чудно, че той разпозна в мен сродна душа." /Джеймс Боуен/

„Уличният котарак Боб“ е една истинска история, която ще ви натъжи, ще ви разсмее, ще стопли сърцата ви и въобще ще се влюбите в нея…

Истинската история на Джеймс Боуен, която трогва много хора по света е наистина трогателна история за една необикновена дружба между човек и животно. Дали понякога тази дружба не е по-силна от всичко друго?

Изгубил своя път, Джеймс Боуен е минал през липсата на дом и живот на скитник, въвлечен в света на наркотиците, той намира утеха само в музиката.

Останал само с китарата си, отказал наркотиците чрез метадонова програма, но борещ се с изкушението, Джеймс излиза на лондонските улици да свири по няколко часа на ден за да изкара пари за храна.

Един ден, през пролетта на 2007 г. той открива оранжев, ранен котарак на входа на квартирата си. Животното е доста изпатило (също като него), цялото е в белези и плешиви петна, а е само на няколко месеца

Джеймс го прибира „само докато се оправи“, но постепенно се влюбва в него и го приютява.

Как грижата за едно животно може да те направи по-отговорен, да осмисли живота ти и да те промени към по-добро? Може! Поне така е станало с Джеймс Боуен!

„Бях голям егоист. Докато си наркоман мислиш само за себе си и за следващата си доза, но след като срещнах Боб вече трябваше да мисля и за някой друг, освен мен. Той ми се отплащаше с толкова много любов и привързаност, които не съм виждал у друго животно, камо ли котка – по принцип котките са много независими“

Освен, че Джеймс се привързва към Боб, котаракът явно също оценява какво е сторил за него и как го е спасил, затова се отплаща на стопанина си. Уличният музикант го взима със себе си, докато свири и благодарение на Боб изкарва три пъти повече пари.

Така котаракът Боб става звезда . Историята на Джеймс се разчува и след книгите „Уличният котарак Боб“, „Светът в очите на Боб“ и „Преди да стана Боб“, както и коледната „Подарък от Боб“, вече има и филм за него. Лондонската премиера на филма бе удостоена от самата херцогиня на Кеймбридж – Кейт Мидълтън.

Книгата не е написана във висок и сложен стил, а напротив – доста опростена и интересна история, дошла от сърцето на едно изстрадало момче. Вероятно заради това историята на Боб и Джеймс стопля сърцата на хиляди читатели по света и се превръща се в бестселър.

Views: 356 | Added by: angel4e_777 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: