[ Updated threads · New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » Книги » Поредици » Дивергенти - Вероника Рот
Дивергенти - Вероника Рот
angel4e_777Date: Wednesday, 01.10.2014, 16:27 | Message # 1
Администратор
Group: Администратори
Messages: 187
Awards: 0
Reputation: 1
Status: Offline


Поредицата много ми хареса, а определено този път и филма по първата книга беше добре направен.
Авторката - Вероника Рот е само на 23 години, но вече може да се похвали със световен успех.
След като 3-те части - „Дивергенти“, „Бунтовници“ и „Предани“ постигнаха огромен успех, на пазара вече е и новата книга от поредицата - „Фор“ – четири истории за Тобиас.

Сюжет:

Действието се развива в пост-апокалиптичен Чикаго. Там оцелелите се разделят в 5 касти според техните склонности:
Аскети – за самоотвержните, Миротворците – за мирните, Прямите – за честните, Безстрашните – за смелите, и Ерудитите – за интелигентните. Всяка година всички 16-годишни се явяват на изпит, който определя техните склонности и определя коя каста е най-подходяща за тях. След като получат резултатите си, те могат да решат дали да останат в кастата на своето семейство или да се преместят в нова каста.
16-годишната Беатрис Прайър е родена в семейство на Аскети. Тя не чувства, че принадлежи към Аскетите, защото не смята, че това е истинското ѝ Аз. Нейният тест за склонности потвърждава това, като резултатите ѝ са неопределени и показват склонност към три от кастите – Аскети, Ерудити и Безстрашни.
Отговорникът на теста ѝ я предупреждава, че не трябва да казва това на никого, защото това означава, че тя е Дивергент. В деня, в който трябва да избере, тя е изправена пред трудния избор дали да остане при Аскетите, за да са доволни родителите й, или да отиде при друга каста.
По време на инициацията, Беатрис се преименува на Трис и се мъчи да определи кои наистина са нейните приятели. Както и къде точно в живота, който сама си е избрала, да постави романтичното увлечение с понякога очарователно, друг път вбесяващо момче...
Инструктурът на Трис, Фор, обяснява само 10-те най-добри ще останат в кастата, а останалите ще бъдат изгонение и ще трябва да се присъединят към безкастовите.
Но Трис има една тайна, която пази от всички, защото е предупредена, че разкриването й е равнозначно на смърт. Свидетел на нарастващия конфликт, който заплашва да разцепи привидно перфектното общество, в което живее, Трис научава, че тайната й може да й помогне да спаси тези, които обича... или да я унищожи.
Attachments: 9123556.jpg (44.2 Kb)
 
Форум » Книги » Поредици » Дивергенти - Вероника Рот
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: