16:02
Молитва към морето - Халед Хосейни

 

История, която трогва хора от всички възрасти. От автора на "Ловецът на хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца".

На огрян от луната плаж един баща бди над спящия си син, докато чакат изгрева и лодка, която да ги отведе до спасителен бряг. Той разказва на момченцето за дългите лета на детството си, за каменната къща на дядо му в Сирия, за маслиновите дръвчета и ливадите, осеяни с диви цветя. Бащата си спомня и оживения град Хомс от дните, преди да завалят бомби от небето и войната да принуди хората да бягат. Когато утрото настъпи, те ще предприемат опасно морско пътуване в търсене на нов дом.

Тази история е вдъхновена от трагичната съдба на Айлан Кюрди, тригодишното сирийско дете, което през септември 2015 г. се удави в Средиземно море, бягайки със семейството си от войната. През следващата година загинаха още 4176 души, поели по същия път като Айлан. Броят на удавените продължава да расте.

Красиво илюстрираната книга е както за деца, така и за възрастни и се издава в 35 страни. Част от приходите ще бъдат дарени за облекчаване на тежката участ на бежанците по цял свят.

 

Писмо от Халед Хосейни към читателите:

"Скъпи читатели,

Дълбоко съм трогнат от ентусиазма и подкрепата ви за „Молитва към морето“. Тази книга означава толкова много за мен и с нетърпение очаквам да я споделя с всички вас.

Все пак искам да уточня, че това не е роман, а книга с около 50 красиво илюстровани страници, дело на големия британски художник Дан Уилямс.

Вашата щедра подкрепа за нея е не само много ценна от мен, но е и важна, защото моите приходи от продажбите ще бъдат дарени на Агенцията на ООН за бежанците и  фондация „Халед Хосейни“ в помощ на хората, страдащи от войни и насилие.

 Халед"



Източник: Orange Center

Category: Съвременни романи. Световна проза | Views: 435 | Added by: angel4e_777 | Tags: Сирия, море, Молитва, Война, дете, хосейни, Халед | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: