15:19
Може и без хайвер Кн. 1 и Кн. 2 - Йоханес Марио Зимел

 


 

 

 

Най-забавният и увлекателен шпионски трилър на всички времена!

Капризите на съдбата отвеждат далеч от скъпия му Лондон Томас Лийвен – любимец на жените, пацифист и кулинар. Той е принуден против волята си да стане таен агент на четири държави – Англия, Франция, Германия и Съединените щати – преди, по време и след Втората световна война. В серия от сложни ситуации талантливият шпионин успява да изиграе своите висшестоящи и да помогне на много хора – и то без да отстъпва от благородните си представи за морал и чест.
В трилъра са включени и рецептите за изисканите менюта, които Лийвен умело приготвя за приятели или врагове, и които често му помагат да остане невредим и да изпълни мисията си. 

Оценяван единодушно като литературно съкровище, романът става международен бестселър малко след като е написан. Чести са сравненията с Джеймс Бонд на Ян Флеминг и с романите на Джон льо Каре, но творбата на Зимел е още по-богата, и то не само заради интересната кулинарна част. 
Със своите брилянтно разказани романи, характерни с непреходна актуалност и обществена значимост, както и с детските си книги, роденият във Виена и живял в Цюрих Йоханес Марио Зимел (1924 – 2009) се нарежда сред най-успешните съвременни автори в света. Книгите му са издадени в 40 държави. „Може и без хайвер“се издава за първи път на български език.

Романът „Може и без хайвер“ е разделен в две книги за удобство при четенето.

Източник: Хеликон

Category: Трилъри. Криминални | Views: 372 | Added by: angel4e_777 | Tags: Объявления Сосновый Бор, Способ, прикольные приколы, creator, семеновна, Глава Лейл Лаундес., картинки о ментах, Adobe, демотиваторы про ментов | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: