11:47
Произшествието - Михаил Себастиан

 

 

Пътен инцидент ражда една от най-великите румънски любовни истории.
„Произшествието“ е най-добрият роман на Михаил Себастиан, един от класиците на модерната румънска литература.Завръзка на сюжета е един пътен инцидент. Младата учителка Нора е блъсната от трамвай, но бързо идва в съзнание. Помага й непознат млад мъж - Паул, който страда заради болезнената си любов към друга жена – Ан. С нея той е в процес на мъчителна раздяла, но все още се надява, че двамата ще се съберат. 

Паул прекарва нощта с Нора. Спонтанно тя му предлага да прекарат заедно настъпващата коледна ваканция на ски в планината. Двамата заминават за Брашов и Карпатите. Но там младият мъж отново се сблъсква с Ан. В така създалия се любовен триъгълник на Паул ще му се наложи да намери себе си и да преосмисли представите си за живота в рамките на една румънска зимна приказка сред красотата на величествената природа. 


Михаил Себастиан влиза в кръга на Мирча Елиаде и Йожен Йонеско. Пише романи, новели и пиеси. Любопитен факт е, че по пиесата му „Звезда без име“ българският композитор Парашкев Хаджиев написва опера.

Заради еврейския му произход, в началото на 40-те години на ХХ век на Михаил Себастиан е забранено да работи като журналист, отнет му е и лицензът на адвокат. Умира по нелеп начин, при пътен инцидент – блъснат от камион, само на 38 години. 

Category: Любовни. Еротични | Views: 88 | Added by: angel4e_777 | Tags: 1011, Grand Theft Auto: San Andreas Winte, Глава Лейл Лаундес., Clarity, Lingvo х5, http://62.168.168.225/ftp/newmov2/R, ironman | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
All emoticons
Code *: