22:51
Тихият палач - Патриша Корнуел

 

 

Патриша Корнуел - майстор в жанра на трилъра.

"Тихият палач" - бестселър № 1.

 

На рождения си ден съдебният лекар доктор Кей Скарпета се кани да замине на почивка заедно със съпруга си, но плановете се провалят. Часове преди да тръгне, тя забелязва на зида зад къщата си седем медни монети - всичките от 1981 година, но толкова нови и лъскави, сякаш са сечени вчера. Дали това е детска игра, или някой се опитва да ѝ предаде зловещо послание? Телефонът ѝ звъни и детектив Пийт Марино ѝ съобщава, че недалеч от дома ѝ е извършено убийство - гимназиален учител е застрелян с хирургическа прецизност и никой не е видял нищо. Има ли връзка между двете събития?

"Тихият палач" е 22-рият роман от поредицата за доктор Скарпета. В него опитната съдебна лекарка преследва сериен убиец снайперист, който застрелва жертвите си под невъзможни ъгли и не оставя никакви следи. На пръв поглед жертвите нямат нищо общо помежду си и за полицията е трудно да предвиди къде престъпникът ще удари следващия път. В хода на разследването доктор Скарпета започва да се съмнява и в най-близките си хора и разплита неподозирани тайни. Всичко това се случва на фона на все още незатихналия ужас след атентата на Бостанския маратон.

 

"Корнуел е създала толкова пълнокръвна героиня, че читателят често трябва да си напомня, че доктор Скарпета е продукт на писателско въображение."
Пъблишърс Уикли

Category: Трилъри. Криминални | Views: 78 | Added by: angel4e_777 | Tags: семеновна, Полимерные, Способ, дыбыстарының, 80 мини игр, Нильс, мақал-мәтелдерінің | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
All emoticons
Code *: