16:25
В черупката - Иън Макюън

 

Книгата е част от поредицата "Съвременна европейска проза" на издателство "Колибри".

 

Труди мами съпруга си Джон поета. Не с кой да е, а със собствения му брат Клод глупака. Труди и Клод имат зловещ план - да се отърват от Джон. Но и един свидетел - деветмесечния обитател на утробата на Труди. Който чува всичко и си прави съответните изводи. И който също има план. Изключителна история, каквато е способно да роди само въображението на гениален разказвач като Иън Макюън. И безподобен римейк на "Хамлет", събрал суперлативите на критиците. Без да смятаме любопитните разсъждения на нероденото бебе за европейската и световната съвременност. И, разбира се, без да забравяме несъмнените елементи на трилър с логична и изненадваща развръзка.

"Едновременно забавен и смъртоносно сериозен, последният роман на Макюън не се вписва в никаква категория. И това го прави още по-интересен."
"Таймс"

"Разказана от необичайна гледна точка, историята на "В черупката" е класически разказ за убийство и изневяра, изумителен акт на литературен вентрилокизъм, непознат в съвременната литература."
"Дейли Телеграф"

"Алтернативен "Хамлет", шедьовър, събрал всичко, което Макюън знае за своето изкуство."
"Гардиан"


Иън Макюън (р. 1948), най-награждаваният английски писател и безспорно един от най-талантливите европейски творци, е автор на десетина романа, сред които "Почивка в чужбина", "Дете във времето", "Невинният", "Черните кучета", "Неумолима любов", "Амстердам", "Изкупление", "Събота", "На плажа Чезъл", "Солар".

Още първият му сборник с разкази е отличен с наградата "Съмърсет Моъм". Следват три награди, сред тях и "Букър", а романът "Изкупление" получава 4 награди - истински рекорд. "Събота" също е номиниран за "Букър" и е отличен с една от най-старите и престижни британски награди за литература, "Джеймс Тейт Блак Мемориал Прайз". През 2011 г. съвсем заслужено Макюън е удостоен с Йерусалимската награда за свободата на индивида в обществото. Много от произведенията му са филмирани. През 2008 г. по екраните излезе и филмът "Събота" по сценарий на Патрик Марбър.

Източник: Store

Category: Съвременни романи. Световна проза | Views: 399 | Added by: angel4e_777 | Tags: съвременен, Иън, бебе, Черупка, роман, Макюън | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: