22:30
Подземните хроники - Сюзан Колинс (поредица)

Подземните хроники - книга 1: Грегор Горноземеца

 

 

Когато Грегор скача след сестричката си в шахтата на пералното помещение, той попада в Подземната страна под Ню Йорк. Там хората живеят сред гигантски паяци, прилепи, хлебарки и плъхове - но всеки миг крехкият мир може да бъде нарушен.

Грегор няма никакво желание да участва в конфликта между тези зловещи създания. Но когато открива, че едно странно пророчество му предопределя роля в Подземната страна, той разбира, че това може да е единственият начин да разреши най-голямата загадка в живота си.

 

Подземните хроники - книга 2: Грегор и гибелното пророчество

 

 

Минали са месеци от първото приключение на Грегор в странната Подземна земя под Ню Йорк. Той се е заклел никога да не се връща пак там, но му е съдено да бъде основен участник в друго пророчество, свързано със зловещия бял плъх, наричан Гибелния. Жителите на Подземната земя знаят, че има само един начин да накарат Грегор да се върне в техния свят и той е да отвлекат сестричката му Бутс.

В новото си приключение Грегор отново се среща със своя прилеп Арес и с непокорната принцеса Лукса. Те се впускат в пътуване по изпълненото с опасности подземно море в търсене на Гибелния. Ако Грегор не изпълни пророчеството, животът му и Подземната страна никога няма да бъдат същите.

 

Подземните хроники - книга 3: Грегор и проклятието на топлокръвните

 

 

Вече са се сбъднали две от пророчествата на Бартоломю Сандуич. В третата част на"Подземните хроники" Грегор е изправен пред следващото, което изисква в събитията да участват той и "Принцесата", известна още като сестричката му Бутс. Двамата трябва да се върнат в Подземната страна и да предотвратят смъртоносната болест, заплашваща всички топлокръвни същества. Майката на Грегор се съгласява да ги пусне – при условие че ги придружи в опасното пътуване.
Когато пристигат в града Регалия, болестта се вихри – и един член на семейството на Грегор е повален от нея. Едва сега той разбира ролята си в пророчеството. Грегор трябва да събере всички сили, за да сложи край на биологичната война – иначе всички топлокръвни същества в Подземната страна ще загинат.

 

Подземните хроники - книга 4: Грегор и тайнствените знаци

 

 

В четвъртата част на "Подземните хроники" вече се е сбъднало третото пророчество, но Грегор пак е въвлечен в криза. От поколения насам плъховете се стремят да прогонят мишките - или "гризльовците" - от всички земи, където се заселват, като ги принуждават непрекъснато да се местят от едно място на друго. Но този път мишките изчезват и младата кралица Лукса е твърдо решена да научи защо.

Двамата с Грегор потеглят на разузнавателна мисия и откриват истинската съдба на мишките. Тук има нещо много по-злокобно, отколкото Грегор и Лукса са си представяли - и то сочи към последното пророчество, което предстои да се сбъдне. Дали Грегор в ролята си на воин в Подземната страна и благодарение на способностите си на рейджър ще успее да се справи с новото изпитание?

 

Подземните хроники - книга 5: Грегор и шифърът на ноктите

 

 

Всички в Подземната земя усилено пречат на Грегор да прочете Пророчеството за Времето. Грегор подозира, че в него пише нещо ужасно и това се оказва точно така. В последното пророчество се предсказва смъртта на Воина. Към града настъпва армия плъхове, а майка му и сестра му са все още в Регалия. Грегор Воина трябва да защити града и да прибере семейството си вкъщи. Съществуването на Долната земя е в ръцете на Грегор и остава много малко време. Има един шифър, който трябва да бъде разгадан – иначе всички ще загинат. Наричат го Шифъра на ноктите.

Тази война се води, за да сложи край на всички войни. Съдбата на Долната земя и на великия воин Грегор Горноземеца е заложена на карта.

 

http://www.book.store.bg/c/p-pc/id-9488/knigi-ot-poredicata-podzemnite-hroniki-.html

Category: Фентъзи. Фантастика | Views: 330 | Added by: angel4e_777 | Tags: Astro, лифт, 19 л, (final, FoRze, Голубая волна 2 / Blue Crush 2 (201 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: